J.D.Salinger'in 'sıradışı' roman kahramanları üzerine
Keşke dünyamızdaki kötülük, Chaplin’in filmlerindeki gibi olsaydı...
Sherlock Holmes 162 yaşında
Politik tiyatro hepimize korku salarak pasifleştirmek amacı taşır.
Asghar Farhadi’nin filmleri sınıf, cinsiyet, mülk ve hukuk kavramlarını içinde barındıran sosyolojik belgeler gibidir.
Paterson filmi mümkün olan en ufak ölçekte yaratıcılık süreci hakkında bir film.
Nerudavari bir dünyada Jorge Luis Borges tarzı üst kurmaca...
Jules Verne’in Hindistan Yolculuğu, Ravi Shankar, Tagore ve Çocukluk
Norveç, Hollanda ve Almanya’nın ardından Fransa’da fosil yakıtla çalışan araçların üretimini yasaklayacağı açıkladı.
Hayatı kabullerden ibaret görenlerle, her türlü kabule, kabullenişe karşı kendiyle bile uzlaşmaktan kaçanlar, sürekli arayanlar...
“Foggy Dew”un ‘derin hikâyesi’, 1915’te birbirine vurdurulan iki halkın, belki de kendilerinin bile farkında olmadan kurdukları yoldaşlıklarının hikâyesidir.
Hürriyet New York Muhabiri Razi Canikligil Trump’ın başkan seçilmesini değerlendirdi
Goethe’nin Lotte'ye karşı olan umutsuz aşkı, Genç Werther'in Acıları'yla ölümsüzleşmiştir.
Tod Browning’in kariyerini sona erdiren ve uzun yıllar boyunca yasaklanan filmi “Freaks"
Brad Pitt’i hiç bir filmde bu kadar gergin ve mutsuz gördüğümü hatırlamıyorum.
Pastoral Amerika, Philip Roth’un özel romanlarından biri. Seneler önce kitabın sinema uyarlaması için çalışmalar başlamıştı.
Nocturnal Animals (Gece Hayvanları) karanlık ve rahatsız edici bir melodram. İzledikten sonra uzun süre etkisini üzerinizde hissettiğiniz o filmlerden.
2.Dünya Savaşı’nda 6 milyon vatandaşını kaybeden ve tüm sanayisi yerle bir olan Polonya 70 yıl sonra Almanya’dan tazminat talep ediyor.
Belki çoğumuzun gülüp geçeceği bu Safiye Soyman vakası ciddi bir doyumsuzluğun, ahlaksızlığın, oburluğun, küstahlığın, cahilliğin, paragözlüğün göstergesidir.
Leonardo Da Vinci'nin ‘Salvador Mundi isimli tablosunu 450 milyon dolara satın alan ‘gizli alıcı’nın Suudi Prens Muhammed Bin Salman olduğu ortaya çıktı.
filmin bir parçası olan herkesin üzerine düşeni çok iyi yaptığı “ Aile Arasında” çaktırmadan seyirciye söyledikleriyle de kalbimi çaldı.
Son on yılda 34 puan kaybederek, özgürlüklerin en çok gerilediği ülke olan Türkiye; ‘kısmen özgür’ kategorisinden ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine alındı.
İngiliz Yardım kuruluşu Oxfam, dünyadaki milyarder patlaması ve gelir adaletsizliğine dikkat çektiği raporunu açıkladı.
Ceyhun ırmağı yakınlarında, Afganistan ve Tacikistan sınırında bulunan altın bir heykelcikten söz etmek istiyorum size bugün.
Şehirdeki hava kirliliği yüzünden bir günde kaç sigara içmek zorunda kaldığınızı biliyor musunuz?
Aslında 1935’de yürürlüğe giren Nürnberg Yasaları (*) ile başlayan hikaye, II. Dünya Savaşı sonunda yine Nürnberg Mahkemesi salonlarında son buldu....
Alman Şekerleme Devi Haribo, ‘taşeron ülkelerde' çocuk işçilerden faydalanmayı sürdüren kapitalist aktörlerden sadece biri... Ne ilki ne de sonuncusu!
Berlin’de 1930’lu yılların başında ülkenin yönetimine dair eleştirel görüş belirten ne kadar şair, oyun yazarı, eleştirmen, felsefeci, roman yazarı, gazeteci varsa tedirgindi.
Bu deyişi kullananların kaçı bir an için durup, deyişin kendisinden geldiği; yaşamının sonundaki bir olaya kadar zenginliğiyle nam salmış olan ve bildiğimiz kadarıyla bu durumdan oldukça hoşnut olan Kral Karun'u düşünmüştür?
Sevinç Erbulak’ın objelerle dünya tarihi turu devam ediyor: Japonya’nın narin hikayesini anlatan bronz ayna...
Birini sahte olmakla, yalan söylemekle ilgili aşağılamaya kalkanların aklına gelen ilk cümle “tiyatro yapma” oluyorsa, o ülkede yaşamak hakikaten güçtür.
Copyright © 2017 aykiriakademi.com
Bu sitede bulunan yazı, görsel ve video gibi hiçbir içerik izinsiz olarak kullanılamaz.