Hayatta Olmaz!
fotoğraf: Reuters
AYKIRI AKADEMİ
Kimyasal hadım demek, ilaçlar yoluyla libidoyu yani cinselliği, cinsel uyanışı düşürmek ve/veya sıfırlamak demek. Cerrahi hadımın aksine (aldırdım, kurtuldum durumunun aksine demek istedim) organlar yerinde durur ama kullanımı mümkün olmaz. Sonuçta alınan bir ilaçtır ve yan etkileri olmaz olur mu… İlacın kullanım süresi uzadıkça kemik yoğunluğu kaybı yani kolayca kırılıveren kaburgalar, kalça kemikleri gibi rahatsızlıklar görülebilir. Kalp krizi riski olabilir. Bu bilgileri bir uzmana danışarak buraya alıyorum.
Bu ilaçların cinsel sapkınlık suçunun cezalandırılması için ilk defa kullanımı 1944 yılında gerçekleşmiş. Nerede mi? Sorduğunuz ayıp: Amerika Birleşik Devletleri’nde. Bugün de –bazı eyaletlerinde- uygunsuz cinsel davranış sergileyen kişilerde cinsel isteklerini azaltmak için kullanılıyor. Hatta bu işlem kendine bir sınıflama kitapçığı bile çıkartmış, kurumsallaşmış artık. Kimyasal ilaçla hadım sık olarak ömür boyu hapse girmenin kolay(!) bir alternatifi olarak görülüyor. Yani suçluyla adalet arasında bir pazarlık maddesi… Bizde nasıl işler acaba?
Tecavüz suçunun cezasının kimyasal ilaçla hadım olabileceğine hanginiz inanıyor!? Bizim ülkemizde olmaz! Hayatta olmaz! Hakiminden mağduruna, tecavüz kiti çubuğundan, duş havlusuna kadar herkes ve her şey bir empati sığınağı yapar ki, bir bakmışsınız hepimiz içindeyiz. Hepimiz karşıyız (biz kızlar hariç, sadece pipisi olanlar parantezinde düşününüz). Adam gençtir, bir kereden bir şey olmaz demişlerdir, evlenecektir, sapkınlık yapmayacaktır amcası… Hele bir de duruşmalara takım elbiseyle geliyorsa.
Haber:BBC Türkçe
Çocuklara yönelik cinsel istismar haberlerinin kamuoyunda infial yaratması sonrasında konu hükümetin gündemine girdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaparak çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda daha önce kabul edilen kimyasal hadımın birkaç gün içinde yürürlüğe konabileceğini söyledi.
26 Temmuz 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'te kimyasal hadıma "tıbbi tedaviye tabi tutulmak" başlığı altında yer verilmişti.
“Tedavi, tanımda belirtilen hükümlülere yönelik olmak üzere, ayakta veya yatarak, ilaçla veya ilaçsız olarak veyahut her iki usul ile cinsel dürtünün azaltılmasına veya denetimine yönelik tedaviler ile cinsel isteğin azalmasını veya yok edilmesini sağlayan yöntemdir." (Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik, Adalet Bakanlığı)
Türkiye Psikiyatri Derneği'nin yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali için Danıştay'a açtığı davada, geçen yıl yönetmeliğin durdurulması kararı çıkmıştı. Danıştay, gerekçesinde tedavi tanımının ve sınırının muğlak kaldığını belirtmişti. Danıştay'ın kararını hatırlatan Adalet Bakanı Gül konu üzerinde çalıştıklarını aktardı ve "Birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" diye konuştu.
Çocuklara yönelik cinsel suçlardan mahkum olanlara bazı ülkelerde zorunlu olarak; Almanya, İngiltere ve Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerinde ise gönüllülere uygulanıyor.
Mustafa Hoş: "Tecavüzcünün avukatıyla ailelerin avukatı aynı"
Kıyamet Alametleri...